Wordt het een workshop filmmaken, een high beer of een paintballsessie? Een leuke dag organiseren voor je personeel kan soms aardig wat uitzoekwerk kosten. Iedereen heeft een andere mening, maar toch wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen tevreden stellen. Onderstaande vragen helpen je een goede keuze te maken.

  1. Wat is het doel?

Ga je voor een teambuildingdag of een teamuitje? Uiteraard beïnvloedt dat wel de keuze van je activiteit(en). Bij een teambuildingdag bieden actieve uitjes of activiteiten waarbij er gepuzzeld moet worden uitkomst. Het doel is immers om elkaar beter te leren kennen en op een andere manier naar elkaar te kijken. Gaat het om het jaarlijkse uitstapje met je personeel? Dan gaat het vooral om samen op een leuke manier bezig te zijn en kun je ook kiezen voor andere activiteiten. Natuurlijk zijn escape games, waterspellen of handboogschieten in beide gevallen een prima idee.

 

  1. Wat wil iedereen?

De kans op succes is het grootst als je al weet dat de meerderheid tevreden zou zijn met de activiteit. Door van te voren te inventariseren wat iedereen wil, kom je erachter wat voor soort activiteit je moet kiezen. Gaat het om sportieve bezigheden? Of juist iets creatiefs? Zijn de meningen te verdeeld, dan kun je wellicht beter kiezen voor een veiligere activiteit zoals een workshop of een dinner show. Voor actieve uitjes kun je uiteraard prima bij ons terecht, van paintballen tot offroadrijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen actie te combineren met een rustigere activiteit.

 

  1. Wel of niet vertellen?

De keuze voor het wel of niet van tevoren vertellen wat jullie gaan doen, kan lastig zijn. Het personeelsuitje als verrassing aanbieden kan voor sommige medewerkers afschrikkend werken. Aan de andere kant kan ook dat juist als iets traditioneels gezien worden wanneer het jaren achtereen op die manier gaat en het geaccepteerd wordt. Uiteraard ligt het ook aan de organisatie en aan je medewerkers.

 

  1. Wat is het budget?

Waarschijnlijk is dit de belangrijkste pijler waar het hele bedrijfsuitje rond wordt georganiseerd. Houd bij het budget niet alleen rekening met de activiteiten, maar zorg ook dat er genoeg geld overblijft voor maaltijden, tussendoortjes, eventuele benzinekosten en andere bijkomstigheden. Het zou zonde zijn als een dure activiteit ervoor zorgt dat er nauwelijks een frietje met snacks gehaald kan worden.

 

Wil jij een bedrijfsuitje, teambuilding, relatiedag of personeelsfeest plannen en wil je graag hulp bij het organiseren? Omnivents maakt er een sport van evenementen te organiseren zoals jij ze hebben wilt. Bel ons via +31(0)488 – 410 444 of stuur een email naar info@omnivents.nl voor meer informatie.