15 november 2012. Wat een dag! Een van de grootste congressen die evenementenlocatie Watergoed ooit heeft georganiseerd, heeft plaatsgevonden voor Rijkswaterstaat. We deden dat in samenwerking met evenementenbureau O is 4 creating effective events.

Het was een bijzonder congres door de professionele samenwerking met verschillende partijen en leveranciers. Er kwamen 400 medewerkers van de afdeling Handhaving op bezoek bij Watergoed. Het thema ‘droog, nat en nautisch!’ stond centraal. Alle 400 gasten kregen een 3-tal workshops naar keuze. Het doel was om in een informele sfeer en op een inspirerende locatie de gasten te informeren door middel van de workshops. Het was een speciaal congres met diverse sessies zowel binnen als buiten.

De uitdaging bij dit congres was het huisvesten van de verschillende workshops, in totaal 13 waarvan er 10 binnen moesten plaatsvinden. De kapschuur stond gedurende de dag centraal als ontvangst, break-out room, lunch & borrelplein! De gasten hebben hier tussen elke workshopronde kunnen relaxen en bijkomen.

Maar wat als de kapschuur al bezet is?? Hoe huisvesten we dan al die 400 gasten? Alle ruimtes die tot onze beschikking stonden, hebben we gebruikt om de verschillende workshops in te laten plaats vinden. Toch hebben we nog 3 extra tenten laten plaatsen om de nodige ruimte te creëren. Éen daarvan was een grote paviljoen tent van 420 m2 met uitzicht over het uitgestrekte water van het adembenemende strandpark. Deze congres tent werd omgedoopt tot een waar congresplein. Daarnaast hebben we zelfs onze 2 kleedkamers in de facilitaire ruimte omgetoverd tot een serieuze vergaderzaal.

Een aantal workshops vonden buiten plaats, waaronder een locatiebezoek aan de Waalbrug bij de A50. In het verlengde hiervan werd er een brug gebouwd van houten palen waarover een Land Rover moest kunnen rijden. Door verschillende teams werden de fases van de brug gerealiseerd. Uiteraard onder het toeziend oog van de technische instructeurs van Omnivents om de veiligheid te garanderen!

De gehele dag werd plenair afgesloten in de grote congrestent door de ludieke dagvoorzitters onder begeleiding van live muziek en een compilatie video. Dit resulteerde in veel tevreden gezichten en een glimlach bij iedereen.
Na het officiële gedeelte was er tijd voor een goede afsluitende borrel en een hapje. Kortom, een gezellige en leerzame dag met een interactieve en informele sfeer zorgde voor veel inspiratie!

Wij hebben dit bijzondere congres tot een succes gemaakt door de plezierige samenwerking met: Evenementenbureau O is 4 creating effective events, Van Workum Verhuur en Smile Licht & Geluid.