Wie denkt dat er, in de koude dagen van het jaar, niets in evenementenland gebeurt heeft het mis. Dit is de tijd voor de organisatie van kerstborrels, nieuwjaarsrecepties en personeelsfeesten. De sfeer van de locatie is van belang evenals het aanbod van winterse activiteiten. Vandaag geven we je een aantal tips over hoe je een evenement in de winter organiseert…

Een geschikte winterlocatie

Een geschikte locatie dat ligt natuurlijk voor de hand. Sommige evenementenlocaties zien er in de zomer prachtig uit maar vallen in de winter tegen. In plaats van te vertrouwen op de zomerse foto’s op de website is een locatiebezoek zeker aan te raden. Denk bijvoorbeeld de bomen en planten weg, zijn de gebouwen dan nog aantrekkelijk om te zien? De binnenkant is in deze tijd van het jaar erg belangrijk. Hier moet immers de juiste winterse sfeer gerealiseerd kunnen worden. De aanwezigheid van openhaarden, kaarsen en warme kussens zijn altijd een pluspunt. Als de aankleding nog niet naar wens is kan dit vaak eenvoudig worden gerealiseerd.
Als de locatie geschikt is voor een winters evenement is het van belang om de juiste invulling te geven. Dit kan met winterse activiteiten en keuze van horeca.

Activiteiten in de winter

Trek een dikke jas aan en ga met jouw collega’s lekker naar buiten! Ook in de winter zijn er vele activiteiten om uit te kiezen. En sommige activiteiten zijn juist extra spannend in de koude dagen van het jaar. Een voorbeeld van geschikte activiteiten zijn:
• Night paintball. Extra spannend in het donkere bos met verlichte velden;
• 4×4 rijden in stoere Land Rovers op het besneeuwde 4×4 terrein;
• Quad rijden op verschillende velden;
• Hollandse spellen. Ouderwets vermaak voor iedereen!

Winterse arrangementen

Tenslotte kan een personeelsfeest, receptie of borrel niet zonder een hapje en drankje. Kies voor een lekkere winterse maaltijd zoals een stamppottenbuffet en/of erwtensoep met roggebrood. Glühwein en warme chocolademelk met slagroom mogen uiteraard niet ontbreken.

Heb jij wel eens een uitje in de winter georganiseerd? Omnivents is benieuwd naar jou ervaringen. Benieuwd hoe Omnivents een winter uitje organiseert… bekijk dan onze referenties:

Visser & Smit Hanab b.v.

Ernst & Young Arnhem