Duurzaamheid

Een goed milieu begint bij jezelf

Duurzaamheid

De maatschappelijke inzet van Omnivents en Watergoed ligt hoog. Het maatschappelijke beleid is zeer divers. Alle afdelingen dragen hier in meer of mindere mate aan bij, of we het nu hebben over de horeca, sales, administratie, schoonmaak, operations of het onderhoud. Eenieder binnen het personele bestand onderstreept het belang hiervan. Het vereist enige inzet en doorzettingsvermogen maar de social return on investment is hoog en daar doen we het gezamenlijk voor. Tijd om dit ook kenbaar te maken aan jou!

Wat doen we dan zoal?

Een van onze belangrijkste doelstellingen is het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten. Dit doen wij middels het internationale keurmerk de Green Key. Zij richten zich tot bedrijven binnen de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Dit alles zonder dat de gast inlevert op comfort of kwaliteit. Hiermee gaan we een stapje verder dan de huidige wet- en regelgeving vereist.

Niet alleen wijzelf zijn ons bewust van het belang en de noodzaak maar wij maken ook met onze partners en toeleveranciers transparante afspraken. Daarnaast geloven wij door zelf te laten zien dat wij zuinig om gaan met de natuur en het milieu, dat wij daardoor ook onze bezoekers te stimuleren dit te doen.

Enkele speerpunten middels concrete voorbeelden:

 • Energiebesparing middels led verlichting in alle panden alsook op de parkeerplaats

 • Afvalreductie door bijvoorbeeld het minimaliseren van stuksverpakking, denk hierbij met name aan de inkoop van de horeca

 • Duurzaam inkopen, bijvoorbeeld door het drukken van flyers op Biotop papier

 • Gebruik van brandstoffen die minder belastend voor het milieu zijn

 • Gebruik van duurzame materialen bij het bouwen, verbouwen en renoveren van de diverse monumentale en nieuwe gebouwen op het terrein

 • Afvalscheiding

 • Milieuverantwoordelijke schoonmaak(producten)

 • Waterbesparing door waterbesparende kranen, douches, wc’s en wastafels

 • Hergebruik van hemelwater door het opvangen hiervan en dit te gebruiken voor het bewateren van planten en bomen

 • 189 stuks zonnepanelen verzorgen een groot deel van onze elektriciteit

 • Lokale inkoop bij de groenteboer, slager en bakker

 • Trainen en bijscholen van het personeel op het gebied van kwaliteit en veiligheid

 • Ontwikkelen van nieuwe activiteiten met bv elektrische boten, oftewel elektrische voertuigen die minder belastend zijn voor het milieu

Bovenstaande zijn slechts enkele van de vele maatregelen die genomen zijn en richtlijnen die gevolgd worden.
Mocht u geïnteresseerd zijn in  een uitgebreide toelichting op ons beleid? Schroom niet en vraag hiernaar bij een van onze medewerkers, wij lichten het graag toe!

Met regelmaat ontvangen wij met veel plezier diverse goede doelen en stichtingen op onze locatie om wensen in vervulling te laten gaan, bij te kunnen dragen aan waardevolle relaties en partijen te stimuleren.

Droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud die kampen met een jeugdtrauma. Ook Omnivents mocht zich inzetten om de negatieve spiraal te doorbreken voor 1 dag en deze kinderen hun allergrootste droomwens te laten ervaren. Door deze beleving krijgen de kinderen weer moed en energie om in dromen te geloven.

Onze bijdrage konden wij leveren door een diversiteit aan activiteiten aan te bieden; duiken, rennen en schuilen in het paintballbos, vervolgens met een kinderquad een ronde op de snelheidsbaan crossen en uiteindelijk mogen ze op grote hoogte balanceren en laten zien hoe dapper ze zijn in het klimpark.

Vrijwilligers bij stichting zonnebloem zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij kozen ervoor om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten, zij kregen een wandeling door de natuur aangeboden onder begeleiding van een ervaren gids.

Na afloop stond er een heerlijke high tea voor ze klaar.

Deze organisatie daagt bedrijven uit om stichtingen en verenigingen te ondersteunen bij hun vraagstukken. Naast dat Omnivents haar bijdrage levert aan diverse stichtingen en verenigingen, stellen zij ook met veel genoegen hun locatie Watergoed ter beschikking voor de beursvloer.

Tijdens de beurs hebben Watergoed en Omnivents een ‘match’ gemaakt met vele bedrijven, waaronder G-sports en De Zonnebloem.

De stichting laat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan, zo ook de wens van John. Hij is gek op quad rijden en zou graag met een quad die wat meer power heeft door de modder rijden en crossen met zijn vader, moeder en zus!

Hoe viezer, hoe beter! Nou, dat lukt op onze crossbaan wel!

Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. We proberen door onze nauwe banden met stichtingen die met gezinnen en armoede te maken hebben om kinderen uit deze doelgroep te bereiken. Het streven is om deze kinderen een fantastische fietsweek te bezorgen.

Wij mochten hier wederom een bijdrage aan leveren door een dag te sponsoren. Sport en spel op onze locatie met afsluitend een heerlijke barbecue voor de deelenemers én de begeleiders!

Hét jaarlijkse recreatieve zwemevenement in de Nijmeegse Spiegelwaal.

Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement waar deelnemers en sponsoren zich inzetten voor een geliefde en / of om donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Het doel? Zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is.

Certificering

De cetrificering door VeBON, TüV en Green Key waarborgen een veilige en milieuvriendelijke organisatie van evenementen.