Sportdag

UWV Fit en Vitaal

Niet zomaar een jaarlijkse sportdag. De UWV Sportdag ‘Fit en Vitaal’ is een dag waarbij het UWV haar werknemers en werkneemsters wil laten kennismaken met fitheid en vitaliteit in de ruimste zin des woords. Hierbij wordt er over de hele dag verdeeld aandacht besteed aan bijvoorbeeld voeding tot aan zeer intensieve sportworkshops. Van een ‘meten is weten gezondheidstest’ tot aan dansen, mindfulness en grote sporttoernooien. Timeout Events organiseert deze buitengewone sportdag alweer drie jaar op rij, dit jaar voor het eerst in samenwerking met Omnivents waarbij alle expertise samengevoegd is om de organisatie en uitvoering van de sportdag naar een nog hoger niveau te tillen.

“Wees je bewust van je eigen lichaam en geest en wees er zuinig op.
2500 personen die zich aanmelden voor deze bijzondere dag waarin men collega’s in een ontspannen maar vooral actieve ambiance kan ontmoeten. UWV staat voor fairplay, Fit en Vitaal.”

TimeOut Events en Omnivents zijn verantwoordelijk voor het bedenken van het actieve programma, de organisatie en uitvoering daarvan. De organisatie van een dergelijke sportdag begint al ruim van tevoren. Zodra bekend is hoe de dag eruit komt te zien kunnen de uitnodigingen verstuurd worden. De inschrijvingen verlopen via een online registratiesysteem. Deelnemers geven zich via een speciaal daarvoor ingerichte website op waarna de wedstrijdschema’s stuk voor stuk samengesteld worden.

Op de dag van het evenement worden de gasten bij het betreden van het Olympus terrein welkom geheten bij de informatie- en registratiebalies in de grote tent. Van hieruit worden de programmaboekjes uitgedeeld met daarin oa de plattegrond en ontvangt men twee bonnen. Één lunchbon en een bon om in te leveren bij een van de foodtrucks die verdeeld over het terrein opgesteld staan. Teamcaptains ontvangen een tasje met daarin het aantal boekjes en bonnen voor het hele team. Met een HAKA dans, waarbij iedereen gesommeerd wordt mee te doen, wordt de dag geopend. Even uit die comfortzone stappen en mee stampen en brullen!

Dan klink het startsein voor de activiteiten. De scheidsrechters staan al klaar op de velden en ook de workshopbegeleiders staan gereed om de deelnemers te ontvangen. Vanwege de omvang van het terrein is de routing en bewegwijzering uitgezet met borden zodat men direct weet waar zij verwacht worden en hoe ze daar komen.

De diversiteit aan aanbod is gigantisch. Voor iedere medewerker is er iets te doen dat aansluit bij zijn of haar wensen. Van een tandemtocht tot een Body Balance workshop en van een squash workshop tot een percussie workshop. Ook zijn er een aantal programma’s waar je vrij kunt binnenlopen: zoals een wandeling over Landgoed Oostbroek (busje pendelt heen en weer) en “de supergezonde keuken van Annemieke”.

De lunch wordt uitgegeven in de vorm van lunchpakketten. Deze staan klaar tussen 11.00 en 14.00 uur. Hierdoor hebben de deelnemers de mogelijkheid om hun eigen lunchtijd in te delen en past het in eenieders verder te volgen schema. Voor een extra hapje tijdens de lunch kan men terecht bij een van de foodtrucks, van een mexicaanse wrap tot aan …… De catering deze dag wordt verzorgd door BonBon.

Er wordt gelachen en samengewerkt maar men is ook fanatiek tijdens de grote toernooien, er wordt immers een score bijgehouden en wie wil niet de eer winnen met het team?!

Na de middagsessies, tegen een uur of 17.00 wordt het dinerbuffet geopend. De DJ start de muziek en even later staat de feesttent vol met dansende en borrelende gasten. Een bijzonder gezellige afsluiting van een fantastische dag.

Op naar Fit en vitaal in 2019!

Hoe en wat?

 • 2500 personen

 • 09:30 – 20:00 uur

 • Gezamenlijke opening

 • Diverse competitie sporten;
  Volleybal | 7 – 7 voetbal |
  UWV sterrenslag | Tennis |

 • 16 verschillende VITAAL workshops

 • 6 HAPPINESS workshops

 • Volleybal alleen al 85 teams

 • Finalewedstrijd

 • Dinerbuffet

 • DJ entertainment

 • Prijsuitreiking

Inspiratie