Ledendag

NOAB

Omnivents werd benaderd door NOAB met de wens om de jaarlijkse ledendag ditmaal anders vorm te geven. Die verandering had met name te maken met de locatie voor het evenement.

Op de kwaliteit van het inhoudelijke programma maar ook de kwaliteit van de faciliteiten en de catering mocht daarbij niet ingeleverd worden. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan een hoge servicegraad. Omnivents is gevestigd op Watergoed en deze unieke buitenlocatie bood voldoende perspectief. Naast de sfeer en functie van een buitenlocatie kon de combinatie gemaakt worden met diverse (tijdelijke) binnenruimtes voor de interactieve sessies met sprekers. Een tent van 375 m2 deed speciaal voor deze dag dienst als congreszaal. Omnivents heeft dit met diverse samenwerkingspartners kunnen realiseren. Gezien de tijd van het jaar moest er ook een slecht weer scenario gepresenteerd worden. Hierin is gezamenlijk gezocht naar de meest passende vorm voor deze ledendag.

Het inhoudelijke deel met de randvoorwaarden was reeds vastgesteld door NOAB. Omnivents werd gevraagd mee te denken over de praktische uitvoering. Denk hierbij aan de locatie zelf met haar faciliteiten en mogelijkheden, de routing, techniek en catering. In de uitvoering van de dag werd er door het team van NOAB en Omnivents & Watergoed intensief samengewerkt. De complete locatie was gebrand met vlaggen en borden; o.a. bij binnenkomst, op de parkeerplaats en op het strand. Bij aankomst op de locatie stond er parkeerbeheer klaar om de gasten naar één van de gerealiseerde 400 parkeerplaatsen te verwijzen. De ontvangst vond plaats in het Tipidorp en op het terras en van daaruit werd iedereen, na het nuttigen van een kop koffie, naar de juiste ruimte geleid. Voor zowel de lunch als het diner werd een compleet overdekt cateringplein ingericht.

Aan het einde van de dag vond een cabaret voorstelling plaats onder genot van een borrel, op een groot podium opgebouwd op het terras met daaromheen loungebanken, zitjes en achteraan statafels. De dag werd afgesloten met een walking dinner; de barbecues stonden te roken en waren heet, klaar om alle gasten te  voorzien van heerlijke gerechten. Ook werd er nog een lekker dessert uitgeserveerd. Volledig voldaan kwam er een einde aan een geslaagde ledendag.

Vooruit kijkend op een volgende editie; Watergoed kan door haar veelzijdigheid en flexibiliteit uitstekend dienst doen als locatie voor de ledendag. Verbeterpunten naar aanleiding van een evaluatie de na ieder evenement plaats vindt, worden opgepakt om die punten waar nog geen 100% gescoord wordt net dat beetje extra te geven.

Wat en hoe?

  • 450 personen

  • Ontvangst en inschrijving in tipidorp

  • Broodjeslunch

  • 3 rondes van 4 interactieve sessies

  • Pauze met warme snack

  • Closing speaker op groot podium

  • Borrel en improvisatiecomedy op groot podium

  • Walking dinner | BBQ – live bereid

“NOAB organiseerde voor het eerst haar jaarlijkse ledendag op een buitenlocatie. Voor een zakelijk congres in de accountancy best een gewaagde stap, maar WaterGoed had de juiste sfeer en aankleding. De samenwerking in het voortraject was erg prettig – er werd goed meegedacht om het maximale uit de locatie te halen, inclusief een slecht weer-scenario. De groep was behoorlijk groot voor de locatie en er moest hard worden gewerkt om catering en techniek goed te laten lopen. Alles bij elkaar was het een geslaagde, sfeervolle dag met complimenten van onze deelnemers.”  

Thijs Knoester, NOAB

Inspiratie