DHL Personeelsdag

DHL Personeelsdag

Omnivents werd benaderd met de vraag of zij mee kon denken over de invulling van een tweedaags evenement bij Watergoed.
De uitdaging zat hem erin dat de genodigden allen in ploegendienst werken. Gevraagd werd om een spiegelprogramma voor twee groepen van beide 50 personen.
Centraal stond een juiste balans tussen ontspanning, inhoud, samen werken en samen leren. Een programma met activiteit(en) in het teken van trust /guts / team & fun!

Een tweedaags event met overnachting in een hotel nabij Watergoed.

De gasten worden op dag 1 door medewerkers van Watergoed welkom geheten op het terras van de Kapschuur. Zodra iedereen gearriveerd is, gaan de eerste gerechten op de authentieke houtskool barbecue. Keuze genoeg; van pulled pork tot een zalmpakketje begeleid met een keur aan gerechten; salades, broden, gegrilde groenten en diverse sauzen.

Op de achtergrond draait een DJ plaatjes en genieten de gasten van een ontspannen avondje. Na enkele uurtjes genoten te hebben van drankjes met borrelplatters waarop een heerlijkheid aan nacho’s, bittergarnituur, kaas en olijven prijkte, staat de bus klaar voor een transfer naar de hotels in de nabije omgeving.

Om 7.30 uur worden de gasten weer buiten het hotel verwacht om met een tandemtocht richting Watergoed te komen, een mooie route van zo’n 6,5 km. Medewerkers van Watergoed zorgen ervoor dat de tassen ook op de juiste locatie terecht komen.

Om 8.00 uur staat er een heerlijk ontbijt klaar met robuuste broden met ambachtelijk beleg. De gasten snijden zelf hun brood en kiezen daarop hun favoriete beleg.

9.00 uur start de plenaire sessie die om 12.30 uur onderbroken wordt met een uitgebreide lunch waarbij de kroketten niet mochten ontbreken maar ook een goed gevulde fruitmand op het buffet staat.

Om 13.15 uur is het dan eindelijk tijd voor de expeditie Watergoed. DHL had hier een zeer persoonlijke touch aan toegevoegd door een extra uitdaging toe te voegen aan de diverse activiteiten. Men gaat op pad in teams van 6-12 personen. Middels een programmaboekje worden de activiteiten kenbaar gemaakt. Ieder team ontvangt na de briefing een eigen uniek exemplaar.

Middels de diverse activiteiten verzamelt men punten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zijn er meer of minder punten te verdienen. Gedurende 3 uur hebben de teams de tijd om zoveel mogelijk punten te verdienen.  Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een instructeur. Punten worden op het strand bijgehouden, uiteraard met bewaking om spelvervuiling tegen te gaan. Welk team kiest de meest efficiente route en weet zo de eer in de wacht te slepen? Na de activiteiten kan er een douche genomen worden.

De afsluiting staat om 16.15 uur in het programma. Met een borrel en een hartige snack, keuze uit een wrap of saucijzenbroodje, wordt de dag nog even doorgesproken en wordt er volop gelachen. Om 17 uur vertrekken de gasten huiswaarts.

Wat en hoe?

 • Tandemtocht

 • Plenaire sessie

 • Lunch

 • Touwbrug bouwen

 • Quad; speed & trial

 • Mega kanorace

 • Mega katapult

 • Mega tangram

 • Quad teambuilding

 • Klimpark met zipline

 • Hand- & kruisboogschieten

‘Voor onze DHL Supervisory Days hebben we dit jaar gekozen voor Watergoed. Informatie, inspiratie en interactie waren de pijlers waarmee we onze supervisors twee dagen meenamen in een nieuw cultuurprogramma ‘Care to Win.’ Dat is ruim gelukt, mede door de flexibiliteit en professionaliteit van de crew van Watergoed/Omnivents. Top club!’

Stéphanie Ganzeboom-Weterings, Eventmanager DHL Nederland

Inspiratie